Kako dresirati kera

Kako dresirati kera

Kako dresirati kera pravilno

Brinete jer vaš pas uništava stvari kod kuće dok ste na poslu? Ne sluša vaše naredbe i situacija se stalno pogoršava? Imati kućnog ljubimca donosi ogromnu radost, ali ujedno to znači i veliku odgovornost. Ako ne želite odustati od svog ljubimca, rešenje koje može pomoći da popravite situaciju je pravilno dresiranje. Mnogi ljudi ne znaju kako dresirati kera, što je uglavnom i jedan od najvećih problema. Ali ne treba brinuti, jer možete lako ublažiti nezadovoljstvo nastalo zbog problema u ponašanju vašeg psa. Izbor prave tehnike doneće brze rezultate i stvoriti više poverenja. Ujedno na ovaj način se smanjuju neželjeni učinci njegovog ponašanja. S’ tim u vezi, dresiranje je vrlo jednostavan način da uz vežbe na zabavan način podstaknete poslušnost svog kućnog ljubimca i nagradite ga za izvršene naredbe. Osnovna obuka kako dresirati kera sprečiće neprikladno i nestašno ponašanje, a uz odgovarajuće vežbe podstaći ka poboljšanjui njegove agilnosti, koordinacije i mentalnog razvoja.

Kako dresirati kera kod kuće

Pas je najverniji pratilac čoveka i zato ne iznenađuje činjenica da se kao kućni ljubimac idealno uklapa u svaku porodicu. Osim što je odan prijatelj, pas je poznat po svojim različitim sposobnostima, plemenitosti, inteligenciji i prilagodljivosti. No, da bi svog kućnog ljubimca učinili poslušnim moramo ga naučiti nekim osnovnim naredbama. Kako dresirati kera kod kuće i šta je pri tome najvažnije? Ovaj proces prvenstveno podrazumeva da pas nauči kako da se ispravno odnosi prema ljudima, drugim životinjama, u kućnom okruženju i slično. Osnovna dresura podrazumeva da svog kućnog ljubimca naučite kako pravilno da izvrši sve naredbe. Kada je reč o tome kako dresirati kera kod kuće, prvenstveno mislimo na čin naredbe ili gesta koje mora izvršiti. Na taj način pas uči kako da se ponaša i prilagođava u svakodnevnim situacijama, odnosno da se kod njega stvori osećaj smirenosti. Tokom ovog procesa koriste se razne metode uz pomoć kojih se uspostavlja sposobnost psa da odgovori na pozitivan način. Psi tokom celog svog života uče i zato ne postoji dob u kojima ih je nemoguće dresirati. Prvo što morate isplanirati je vreme koje ćete posvetiti svom ljubimcu. Za početak je dovoljno i 20 minuta u dresiranju kod kuće da bi pas postepeno postizao manje ciljeve, a nakon toga one zahtevnije. Ne možete očekivati da će vaš pas prvi put naučiti sve naredbe, ali pozitivna motivacija doprineće dodatnoj dobrobiti.

Kako dresirati kera osnovnim komandama

Kako dresirati kera poslušnosti je među najvažnijim elementima koje treba uzeti u obzir. Izvršavanje osnovnih naredbi podrazumeva da vaš ljubimac preuzme više odgovornosti, ali i da bude usmeren na to kako se igra, zabavlja, trči i izvršava ostale aktivnosti tokom celog procesa. Navođenje psa ka disciplini osiguraće da steknete njegovu naklonost i stvorite jaču bliskost. Iako postoji mnogo nedoumica kako dresirati kera koji je odrastao, treba imati u vidu da će osnovne naredne održati vašeg psa mentalno aktivnim. Među osnovnim naredbama je da naučite psa kako da sedne, legne, ustane, dođe, čeka i pruži šapu. Važno je znati da svaka rasa ima različitu percepciju i sklonosti, pa se pre kupovine psa vredi upoznati o tome da bi se izbegla potencijalna razočarenja. Za osnovne naredbe poslušnosti postoje slične metode. No, dok će za jednu pasminu dresiranje biti lakše, za druge će trebati više strpljenja i vremena. Tek kada se svladaju osnove poslušnosti može se preći na ostale nivoe dresiranja. Kada pas počne izvršavati stečenu naviku i reaguje u skladu sa naredbom, treba postepeno proširivati vežbe.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Koje tarot karte kupiti

Koje tarot karte kupiti

Tokom poslednjih godina, svet ezoterije, a naročito tarota, doživeo je veliki procvat. Tarot karte su drevni oblik proricanja, koji datira iz perioda XV i XVI veka. Koristile su se u kartaškim

Youtube tarot otvaranje karata

Youtube tarot otvaranje karata

Živimo u vremenu neizvesnosti gde tražimo odgovore u onome što nam daje veći osećaj sigurnosti. Možemo videti vodeću ulogu koju tarot kao sadržaj na Youtube zauzima poslednjih godina. Iako je nastanak tarota mešavina pretpostavki i činjenica o kojima ne znamo dovoljno.

Kako očistiti fleke na madracu

Kako očistiti fleke na madracu

Čist i udoban krevet je neophodan za kvalitetan i dobar san. Da bi se potpuno odmorili potrebno je uzeti u obzir niz različitih aspekata, udobnost madraca, čisto okruženje, kao i temperaturu sobe. Usl