Kako očistiti fleke na madracu

Kako očistiti fleke na madracu

Kako ukloniti žute fleke na madracu

Čist i udoban krevet je neophodan za kvalitetan i dobar san. Da bi se potpuno odmorili potrebno je uzeti u obzir niz različitih aspekata, udobnost madraca, čisto okruženje, kao i temperaturu sobe. Uslovi u kojima se drži krevet i madrac su važni da bi se osiguralo kvalitetno spavanje i izbegla pojava bolesti koju uzrokuju grinje i bakterije. Održavanje madraca često je komplikovano zbog pojave fleka, nakupljanja prašine, znoja i prljavštine zbog čega je potrebno pronaći sigurno rešenje. Kod starijih madraca koji se koriste duže razodoblje možemo videti žute fleke, a razlog tome može biti znojenje i vlaga. Istovremeno, surećemo se sa problemom fleka od urina u dečijim krevetima. Ako imate skuplji madrac tada čišćenje zahteva posebnu pažnju i održavanje. Na temelju različitih preporuka možemo videti kako očistiti fleke i izbeći prerano habanje madraca. Pre svega treba reći da korišćenje navlaka za madrac će sprečiti veća oštećenja i osigurati lakše čišćenje fleka.

Koja prirodna sredstva najbolje čiste fleke na madracu

Sredstva za uklanjanje fleka koje ćete koristiti ne smeju oštetiti boju madraca već osigurati da uklanjenje bude sigurno i jednostavno. Kada su u pitanju žute fleke na krevetu njihovo uklanjanje je sa hladnom vodom. Naime, vruća voda otežava čišćenje i ceo postupak čini znatno dužim. Ako su fleke od urina na madracu prisutne duže vreme, na isprljano mesto treba nasuti deterdžent u prahu i navlažiti sa malo hladne vode. Nakon tridesetak minuta mekim sunđerom očistiti umrljano područje i ostaviti da se osuši. Ako želite koristiti prirodna sredstva za uklanjanjenja fleka na madracu tada je najbolje napraviti rastvor u raspršivaču od četvrtine limuna i malo vode. Isprskajte sprej na fleku, sačekajte nekoliko minuta a zatim obrišite listom krpom. Deterdžent za sudove takođe se smatra delotvornim u uklanjanju zaprljanih mesta na madracu. U rastvor deterdženta i vode umočiti pamučnu krpu i prebrisati požutele delove. Nakon postupka čišćenja madrac treba ostaviti na suncu ili osušiti kako se kasnije ne bi pojavila vlaga.

Kako očistiti fleke na madracu uz jednostavne metode

Kombinacija visokih stanadarda i tehnologije u sprezi sa materijalima doprineli su proizvodnji znatno kvalitetnijih madraca. Međutim, iako moderni madraci imaju niz pozitivnih aspekata, neminovna pojava fleka može se negativno odraziti na njihov izgled. Kako uklanjanje fleke na madracu nije jednostavno, ljudi radije traže profesionalno čišćenje u tom pogledu. Kao što je poznato, voda može oštetiti madrac, doprineti njegovom trajnom oštećenju i pojavi vlage. Iako se metode u čišćenje namještaja mogu razlikovati, treba odabrati onu koja neće uzrokovati dodatne probleme i rezultirati gubitkom posebnih karakteristika vašeg madraca. Jedan od koraka koji najpre treba preduzeti u rutini čišćenja je usisavanje jer se na taj način prvo rešavate prašine i grinja. Kada su u pitanju fleke uzrokovane nezgodama od krvi i urina ako se ne tretiraju brzo, mogu ostati vidljive u smislu trajnih i neuglednih mrlja. Soda bikarbona koji svi imamo u kući deluje jednostavno i veoma efikasno za uklanjanje ružnih fleka. Da bi očistili madrac sodom bikarbonom i vodom smesu morate ravnomerno rasporediti po površinu fleka. Nakon sat vremena ili duže, obrišite suvom krpom i usisajte ostatke uz pomoć usisivača.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Zara Tarot: Unikatne Karte sa Dubokim Simbolima

Zara Tarot: Unikatne Karte sa Dubokim Simbolima

Zara Tarot: Unikatne Karte sa Dubokim Simbolima predstavljaju ne samo sredstvo za proricanje budućnosti, već i alat za duboko lično istraživanje i razumijevanje univerzalnih životnih tema i arhetipova