Kako se rešiti muha

Kako se rešiti muha

Kako se rešiti muha u domu

Muve spadaju u najbrojnije insekte. Nalaze se u skoro svakom delu sveta, a prepoznajemo ih po iritantnom zvuku zujanja. S’ dolaskom leta i visokih temperatura očita je prisutnost muva, naročito kada su vrata doma otvorena. Da bi dobili odgovor kako se rešiti muha, najpre moramo znati da su ovi insekti odgovorni za izazivanje velikog broja bolesti. Naime, poznato je da muve mogu preneti više od šezdeset bolesti. Ako ste primetili da u vašem domu ima puno muva, imajte na umu da one povećaju svoju aktivnost tokom leta. Vruća klima pogoduje njihovom razvoju, zato je važno preduzeti higijenske mere da bi se izbegla njihovo prisustvo u kuhinji i životnom prostoru. Da bi znali kako se rešiti muha u domu, najpre moramo razumeti šta ih privlači i čime se hrane. Tokom letnjeg perioda stvaraju se uslovi za pojavu muva koje šire bolesti i klice polaganjem jaja na hranu. Nedostatak higijene jedan je od faktora koji privlači muve, budući da prljavština ima jake mirise zbog čega ovi insekti postaju još neugodniji.

Efikasni načini kako se rešiti muha

Ako ste primetili ove dosadne insekte u kuhinji i drugim prostorijama tokom toplih meseci sigurno tražite efikasan način kako se rešiti muha. Da bi se razmnožile muvama je potrebna vlaga, a pogodno tlo za to predstavljaju kante za smeće, pokvareno voće, životinjski izmet i nečistoće. Zato se preporučuje da se površine za pripremu hrane drže čistim, jer miris ostataka hrane privlači muve. Potrebno je češće iznositi smeće i voditi računa da kese budu zatvorene. Očistite izmet kućnih ljubimaca ukoliko ih imate. Obavezno koristite mreže na prozorima da bi sprečili ulazak muva u prostorije vašeg doma. Ispraznite flaše sa ustajalom vodom, jer to prija njihovom razmnožavanju. Detaljno oribajte podove i očistite prostorije u domu. Koriste sredstva za cevi u kupatilu, jer vlažna mesta privlače muve. Čak i ako održavate svoju kuću čistom i urednom, važno je da držite vrata zatvorena i zaštite prozore mrežom, ukoliko je to moguće. Ako ste razmišljali o tome kako se rešiti muha koje vam otežavaju život, možete to učiniti uz pomoć prirodnih metoda.

Kako se rešiti muha bez korišćenja hemijskih sredstava

Znate li kako se rešiti muha prirodnim sredstvima? Postavite čaše sa belim sirćetom u blizini stola i na terasi, jer muvama smeta ovaj jak miris. Druga metoda je korišćenje aromatičnih biljaka. Napravite bukete aromatičnog bilja, kao što je ruzmarin, lavanda, eukaliptus, bosiljak, majčina dušica, metvica i slično jer njihov miris odbija muve i sprečava ih da uđu u dom. Delotvorna metoda kako se rešiti muha je uz pomoć zamke. Sve što treba da učinite je da u flašu sa uskim grlom ubacite male komade voća, a na otvor flaše stavite plastičnu foliju koju ćete probušiti u sredini. Muve će biti privučene mirisom voćki i kada dođu do njih neće moći da izađu iz flaše. Takođe možete iskoristi jednu manje poznatu metodu. Prepolovite limun, u njega stavite nekoliko klinčića i ostavite na stolu, terasi ili vrtu. Ovo će ukloniti prisutnost muva. Oljušten beli luk je takođe izvrsna metoda, jer njegov jak miris će ih brzo rasterati.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Zara Tarot: Unikatne Karte sa Dubokim Simbolima

Zara Tarot: Unikatne Karte sa Dubokim Simbolima

Zara Tarot: Unikatne Karte sa Dubokim Simbolima predstavljaju ne samo sredstvo za proricanje budućnosti, već i alat za duboko lično istraživanje i razumijevanje univerzalnih životnih tema i arhetipova