Kako staviti kondome

Kako staviti kondome

Kako staviti kondome pravilno

Kondom je najpouzdaniji način zaštite od trudnoće, polno prenosivih bolesti i HIV infekcije. Mnogi mladi ljudi se putem svojih prijatelja informišu kako staviti kondome pravilno. S’ obzirom da to nije najpouzdaniji način saznanja, neophodno je poznavanje nekih osnovnih pravila. Pre kupovine, važno je znati kako odabrati pravilnu veličinu i staviti kondome pravilno. U prodaji se nalaze kondomi definisanih veličina i sastava koji su uglavnom od lateksa. Pre korišćenja kondoma na pakovanju treba proveriti njegov datum isteka. Takođe treba obratiti pažnju na prisutnost maziva, kako ne bi došlo do alergije. Nakon otvaranja pakovanja treba proveriti da li je kondom u pravilnom položaju. Uputstvo kako staviti kondome pravilno se ne razlikuje bez obzira na proizvođača ili vrstu proizvoda. Prilikom kupovine morate obratiti pažnju na neke opšte karakteristike proizvoda. Na primer, ako je kondom bio izložen sunčevoj svetlosti i toploti, onda će izgubiti svoju elastičnost. Pakovanje mora biti u besprekornom stanju, dakle bez ikakvog oštećenja.

Osnovi koraci kako staviti kondome

Pre osnovnih koraka kako staviti kondome, važan je odgovarajući izbor. Prilikom izbora kondoma mogućnosti su različite, pa treba znati koju vrstu želite kupiti kako bi mogli uživati u ugodnom seksualnom susretu bez rizika. Uz ogroman broj alternativa najvažnije odlučiti se za poznati brend koji osim najboljeg kvaliteta je prilagođen vašim potrebama i omogućava intenzivno iskustvo u intimnom činu. Kondome je najbolje kupiti u apoteci, jer ispunjavaju sve potrebne uslove u vezi sa skladištenjem i odgovarajućom temperaturom čuvanja. Mnogi muškarci drže kondome u novčaniku i na potpuno neprikladnim mestima, što može dovesti do njihovog oštećenja. Zato je najbolje da se čuvaju na tamnom i suvom mestu. Takođe je bitno odabrati kondom prave veličine koji nije previše mali ili previše veliki, jer bi mogao spasti tokom korišćenja. Da bi bili sigurni da ste pronašli odgovarajuću veličinu isprobajte nekoliko pre planirane intimne aktivnosti. Faza pripreme kako staviti kondome podrazumeva nekoliko osnovnih koraka. Pažljivo rukom otvorite pakovanje, bez korišćenja zuba ili oštrih predmeta, poput makaza. Proverite da li je kondom oštećen ili suv.

Kako staviti kondome sigurno

Danas je svima poznato kolika je važnost korišćenja kondoma u seksualnim odnosima. Međutim, u mnogim slučajevima postoje izvesne nedoumice kako staviti kondome sigurno i ispravno. Da bi stavili kondom penis mora biti u erekciji. Kondom je potrebno staviti pre intimnog odnosa, kako bi se sprečilo širenje polno prenosivih bolesti. Pakovanje otvorite sa označene strane i uzmite kondom prstima. Prilikom stavljanja stisnite vrh kondoma koji mora biti sa spoljne stane i polako ga celom dužinom odvijte do korena penisa. Dok postavljate kondom drugom rukom držite ispupčeni vrh kondoma. Vodite računa da kondom tokom seksualnog odnosa ostane na svom mestu. U slučaju da ispadne, morate staviti novi. Nakon ejakulacije, kondom polako skinite i zavežite ga pri dnu kako bi se sprečilo izlivanje semene tečnosti. Zatim ga umotajte u papir ili maramicu, bacite ga u kantu za otpatke, a ne u wc šolju. Tokom svakog polnog odnosa morate koristiti novi kondom. Ako niste sigurni kako staviti kondome, postupak korišćenja je naznačen na proizvodu.

Tagovi:

Možda će vas zanimati