Kako vratiti obrisane slike

Kako vratiti obrisane slike

Kako vratiti obrisane slike uz pomoć aplikacija

Nema sumnje da su slike najdragoceniji čuvari naših uspomena. Unapređene verzije pametnih telefona i drugi mobilni uređaji su opremljeni sa različitim funkcijama i memorijom koja omogućava čuvanje na stotine slika i video zapisa. Naime, na svakom od ovih uređaja obično se nalaze različiti podaci, poput fotografija, video zapisa i dokumenta, bez obzira da li se oni odnose na privatni ili profesionalni život. Kada nakon izvrsnog vremena odlučite da ih očistite i sredite, može se desiti da ih slučajno izbrišete. Tada ovi podaci slučajnim brisanjem mogu biti nedostupni. Kako vratiti izbrisane fotografije i da li je to moguće? Osim poznatih metoda kako vratiti obrisane slike, mogu se koristiti proverene aplikacije koje na potpuno siguran način nude oporavak izbrisanih stavki. Na internetu se može pronaći veliki broj preporuka o aplikacijama kako vratiti obrisane slike. Na Google Play Store pronađite proverene aplikacija koje će pomoći da oporavite izbrisane fotografije sa uređaja i sačuvate bez dalje brige od gubitka.

Kako vratiti obrisane slike sa Vibera

Znate li kako vratiti obrisane slike sa Vibera? Danas je Viber jedna od najviše korišćenih aplikacija za poruke, razgovore i razmenu slika. Instaliranje ove aplikacije moguće je na mobilni telefon i računar. Ali šta se dešava ako slučajno izbrišite slike? Nakon slučajnog brisanja slika ili čak celih razgovora postoje načini za njihovo vraćanje. Kako vratiti obrisane slike sa Vibera? U nastavku ćemo videti kako to možete učiniti. S’ obzirom da Viber ne čuva podatke korisnika na svom servisu, ono što možete učiniti je da izgradite sigurnosni kopiju na svom telefonu, jer ova opcija nije dostupna za računare. Na svom Android telefonu otvorite aplikaciju Viber, zatim “More” i kliknite na “Settings”. Odaberite Account pa idite na Viber Backup. Pre aktiviranja opcije Viber Backup proverite da li je Google drive uključen, zatim sačekajte da Viber dovrši sigurnosno kopiranje. Sami možete odabrati da li će se ovaj proces ponavljati na dnevno, nedeljno ili mesečno. Omogućite da Viber Backup bude namešten na Wifi, jer ćete na taj način biti sačuvani svi važni podaci, poput slika, video zapisa, slike profila i stikera.

Kako vratiti obrisane slike sa telefona

Jedan od najčešćih problema sa kojim se susreću mnogi korisnici Android telefona je slučajno brisanje važnih fotografija. U takvim situacijama, brisanje ne uklanja trajno sadržaj, jer datoteke će i dalje ostati na telefonu, ali neće biti vidljive korisniku. Zato je moguće ponovo ih vratiti. Pre nego saznate kako vratiti obrisane slike sa telefona morate krenuti od nekih osnovnih pravila. Oporavak i vraćanje izbrisanih slika sa mobilnog telefona ili tableta moguće je uz pomoć Google photos. Na svom Android telefonu otvorite ovu aplikaciju i prijavite se na svoj Google račun. Odaberite opciju Library, a zatim Trash gde se nalaze izbrisane stavke. Kliknite na slike koju želite vratiti i odaberite Restore. Treba znati da su sigurnosne kopije dostupne 60 dana posle brisanja ili 30 dana ukoliko su samo na uređaju. Još jedan način kako vratiti obrisane slike sa telefona je uz pomoć Microsoft One Drive usluge gde odabirate datoteke iz Recycle Bin i vraćate ih tako što odaberete Restore. Vaše datoteke će biti sačuvane 30 dana posle brisanja.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Kako poboljšati svoje veštine u online pokeru

Kako poboljšati svoje veštine u online pokeru

Analiza igre i statistike su ključni alati za svakog ozbiljnog online poker igrača koji želi da unapredi svoje veštine. Kada posmatrate svoje partije, važno je obratiti pažnju na svaki aspekt i

Kako prepoznati i izbeći prevare u online kazinu

Kako prepoznati i izbeći prevare u online kazinu

Prevare u online kazinima postale su sve učestalije kako sve više ljudi koristi internet za ovu vrstu zabave. Da biste zaštitili sebe i svoj novac, važno je prepoznati znakove upozorenja. Jedan od prv