Zarada na tiktoku

Zarada na tiktoku

Kako se može ostvariti zarada na tiktoku

Iako puno korisnika tiktoka želi zaraditi novac na ovoj aplikaciji obično ne znaju odakle početi, ni kako to učiniti. Kako se ostvaruje zarada na tiktoku? Tiktok je vrlo popularna društvena mreža na kojoj korisnici objavljuju, dele i traže kratke video zapise. Iako je isprva tiktok bio popularan uglavnom među tinejdžerima, danas ova platforma ima preko bilion korisnika. Prednost tiktoka je u jednostavnosti korišćenja i mogućnosti zarade. Ako imate zanimljiv video zapis možete dostići i milion pregleda i ostvariti solidnu zaradu. Tiktok platforma danas je dostupna u 154 zemlje sveta. Nakon kreiranja računa na tiktoku može se oglašavati, biti gledatelj ili autor gde ćete promovisati svoje usluge. Hashtagovi na tiktoku su veoma važni, jer na osnovu njih korisnici mogu pronaći određeni sadržaj. Mnogi koriste tiktok za promociju svojih veština ili profesije, a zahvaljujući mogućnosti osvajanja nove publike može se zaraditi od kreativnih video zapisa. Kada je u pitanju zarada na tiktoku zatopostoji nekoliko načina.

Koliko iznosi zarada na tiktoku

Mnoge korisnike zanima isplati li se trošiti vreme na kreiranje računa i videa? Da li ova platforma omogućava siguran prihod ili ne? Da bi znali kako da se ostvaruje zarada na tiktoku najpre morate kreirati račun. Kao i na svakoj platformi koja podrazumeva kreativan pristup i zanimljive video zapise, tako i na tiktoku postoji mogućnost zarade. Kako bi bolje mogli razumeti kolika iznosi zarada i kako je ostvariti, podelićemo autore videa u dve glavne kategorije. To su najpoznatiji blogeri na tiktok platformi koji imaju milionski broj pratilaca i korisnici koji nisu poznati, ali imaju brojne pretplatnike. Ako ste već savladali neke osnove vezane za tiktok i prikupili veliku publiku na svom profilu, a broj pregleda se meri na stotine i milione, imate mogućnost zarade koja će zavisti od zemlje u kojoj živite. Važno je napomenuti da zarada na tiktoku je drugačija u našoj zemlji u odnosu na američko tržište, gde je mnogo veća. Naime, potrebno vam je oko 40 000 pregleda kako bi ste ostvarili zaradu od jednog dolara.

Zarada na tiktoku i unovčavanje virtualne valute

Pre nego pokušate zaraditi na tiktoku najpre je potrebno da razmislite na koji način ćete privući druge korisnike i ostvariti veliki broj pratilaca. Zanimljivi sadržaji video zapisa, hashtagovi i oglasi su svakako nezaobilazan način za to. Oglašavanje putem tiktoka moguć je ukoliko imate na hiljade pratilaca, a oglašivači su obično zainteresovani za najpopularnije blogere. Treba napomenuti da zarada na tiktoku ne zavisi od broja pratilaca, već je ključan zanimljiv video, autentičnog sadržaja. Novi i kvalitetni sadržaji koje postavite na tiktoku uz hashtagove povećavaju broj pratilaca, reputaciju, ali i prihode. Ukoliko već imate ogroman broj pratilaca novac ćete zaraditi tako što će oni videti vaše oglase li određeni brend koji želite reklamirati. Dakle, što više korisnika vidi vaše zanimljive video zapise postoji mogućnost da se ostvari zarada na tiktoku. Još jedan način kako možete zaraditi putem tiktoka je live sadržaj, što vam omogućavaju donacije od pratilaca. Kada emitujete live snimak korisnici će donirati coins, koje kada prikupite može zameniti u dijamante i pretvoriti u novac.

Tagovi:

Možda će vas zanimati