Kako oprati čupavi tepih

Kako oprati čupavi tepih

Kako oprati čupavi tepih kod kuće

Kako oprati čupavi tepih kod kuće? Kojih preporuka se moramo pridržavati? Čišćenje namještaja i tepiha predstavljaju svakodnevnu rutinu koju obavljamo u domu. Tepih je neizostavni element svakog enterijera, jer pruža toplu i ugodnu atmosferu. Osim što unutrašnjost čini ugodnijom, tepih pruža dodatni izolaciju štiteći naša stopala od hladnoće u zimskom periodu. Bez obzira na različitu strukturu, boju i veličinu, tepih se puni prašinom i prljavštinom. Koliko će se brzo zaprljati zavisi od njegovog sastava, odnosno da li je prirodnih i sintetičkih materijala. Očuvanje dobrog izgleda tepiha nije ni malo lak zadatak, jer nisu sve metode prikladne. Postoje osnovna pravila kako što duže zadržati atraktivan izgled čupavog tepiha. Ne preporučuje se čišćenje vodom, tvrdim četkama i nepodobnim sredstvima jer mogu uništiti njegov izgled. Mnoge domaćice znaju kako oprati čupavi tepih kod kuće bez trošenja puno vremena i truda. Zahvaljujući ogromnoj paleti različitih proizvoda čišćenje tepiha postalo je mnogo lakše. Budući da se ova vrsta tepiha izrađuje od prirodnih ili sintetičkih materijala njegov besprekoran izgled može se postići redovnim usisavanjem i periodičnim čišćenjem.

Najvažnija pravila kako oprati čupavi tepih

U toku poslednjih nekoliko godina čupavi tepih je postao veoma popularan zbog veoma lepog izgleda, mekoće u udobnosti. Čupavi tepisi nemaju veliku gustoći i zato nije preporučljivo držanje teškog nameštaja na njemu, jer će veoma brzo na tom mestu izgledati utabano. Takođe održavanje u savršenom stanju zahteva malo više truda. Da li znate najvažnija pravila kako oprati čupavi tepih? Nečistoće i mrvice koje se nalaze u njemu s teško dostupne za čišćenje, zato se koristi usisivač sa odgovarajućim dodatkom. Poznato je da se čupavi tepih ne sme prati u vodi ili sa tvrdim četkama, već se koriste specijalizovani proizvodi koji se mogu naći u radnjama. S’ obzirom da je čupavi tepih najčešće od sintetičkih vlakana, kapsule koje se mogu koristiti za njegovo čišćenje su lako dostupne na tržištu. Dakle, zbog osetljivosti materijala preporuka je suvo čišćenje, a može se koristiti i paročistač koji ne samo da uklanja prljavštinu već i dezinfikuje njegovu površinu. Suvi deterdženti je takođe idealan izbor kako oprati čupavi tepih.

Kako oprati čupavi tepih jednostavno

Održavanje čistoće doma i tepiha spada u jedan od svakodnevnih zadataka. Zahvaljujući velikom broju proizvoda koje danas možemo kupiti održavanje tepiha postalo je znatno lakše. Međutim mnogi tepisi se ne mogu oprati vodom, zbog posebnih materijala koji su osetljivi. Takođe ne možemo zanemariti prljavštinu jer je prljavi tepih idealan za razvoj grinja što uzrokuje mnoge bolesti. Kako bi se lakše rešili prljavštine i nečistoća koja se nakupila, postoji niz korisnih saveta o tome kako oprati čupavi tepih. Pre nego što krenete sa čišćenjem čupavog tepiha potrebno je da se prvo okrene i istrese. Na taj način iz njega će se ukloniti mrvice i prašina. Da bi tepih zadržao svoju boju i raskoš potrebno je redovno uklanjanje prašine i čišćenje posebnim sredstvima. Važna preporuka je da se pre čišćenja pogleda etiketa koja se nalazi na tepihu i vidi kako oprati čupavi tepih. Uz navedena osnovna pravila znatećete kako sačuvati njegov lep izgled od promene boje i savijanja.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Zara Tarot: Unikatne Karte sa Dubokim Simbolima

Zara Tarot: Unikatne Karte sa Dubokim Simbolima

Zara Tarot: Unikatne Karte sa Dubokim Simbolima predstavljaju ne samo sredstvo za proricanje budućnosti, već i alat za duboko lično istraživanje i razumijevanje univerzalnih životnih tema i arhetipova