Kako uspavati bebu

Kako uspavati bebu

Kako uspavati bebu brzo

Svako ko je roditelj zna da je uspavljivanje bebe jedan od svakodnevnih prioriteta i obaveza. Baš kao i odrasli, tako i bebe imaju određeno vreme spavanja. U tom smislu treba videti najbolje preporuke kako uspavati bebu brzo. Ako se slede određene smernice u vezi rutine uspavljivanja onda taj zadatak neće biti ni malo komplikovana. U proseku beba spava čak 20 sati dnevno, tokom prva dva meseca bebin san je dosta nepravilan, ali to se počinje stabilizovati nakon dvanaest nedelja. Da bi znali kako uspavati bebu morate videti njene navike. Spavanje je najvažniji element u razvoju novorođenčadi. Zato svaki roditelj pribegava različitim metodama uspavljivanja. Noćni san je pitanje koje najviše zabrinjava roditelje, budući da je beba mala, zahteva prisutnost majke zbog dojenja. Naime, uspavljivanje bebe u naručju ili dečjim kolicima, a zatim premeštanje u krevetić može uzrokovati buđenje i plač. To se dešava iz osećaja nesigurnosti, zato je navikavanje bebe na dečji krevet od početka bitan korak tokom svih narednih meseci. Ako se beba probudi noću, prirodni instinkt roditelja je da je podignu i ljuljaju. Ukoliko nije vreme za hranjenje beba pokušajte pustiti malo bebu da se isplače kako bi vremenom naučila sama da zaspi.

Najzastupljenije metode kako uspavati bebu

Nakon celodnevne brige o bebi, dešava se da beba ne želi spavati noću. Naime, nedostatak sna ili problem sa spavanjem ne pogađa samo bebu tokom prvih meseci već i roditelje kojima je potreban odmor. Ali kako bi rešili ovaj problem postoji niz korisnih saveta. Kako uspavati bebu i šta učiniti da brzo zaspi? Kako se uveče bliži vreme spavanja, treba stvoriti smirujuću atmosferu za bebu. Topla, opuštajuća kupka omogućava da se beba u vodi opusti što će pomoći da brže zaspi. Posle kupanja odvojite nekoliko trenutaka za masažu, koristite losione za bebe koji su se pokazali korisnim, poput arome lavande koja ima umirujući učinak. Još jedan način kako uspavati bebu je ponavljanje aktivnosti istim redosledom tokom nekoliko nedelja. Za roditelje je važno da nauče svoju bebu odgovarajućoj rutini spavanja. Pokušajte ne prekrivati zastorima prozore kada je dan ili uključivati svetlo noću, što će dosta pomoći u početku. Takođe, pokušajte ukloniti bilo kakav vid buke i prigušite svetlo. Nakon što beba počne razumeti razliku u dnevnom i noćnom svetlu to će pomoći da se brže uspava.

Kako uspavati bebu uz proverene savete

Kako uspavati bebu je tema koja muči mnoge mlade roditelje. Male bebe za razliku od odraslih osoba imaju potpuno drugačiji metabolizam Zato novorođenče do određenog razdoblja spava oko 16 sati ili više, dok u dobu od 3 do 5 godina to je u proseku oko dvanaest sati. Pospanost bebe utiče na češće plakanje i teže uspavljivanje, zbog toga je važno da roditelji omoguće najbolje uslove za zdrav san. Uspavljivanje bebe je ključni element u procesu zdravog i potpunog sna. Na ovoj osnovi se temelje mnogi drugi procesi, povećava se imunitet, hormon rasta i težina bebe. Zahvaljujući kreativnom pristupu mladih roditelja. postoji mnogo načina kako uspavati bebu. Kada beba ne može zaspati obično nisu ispunjene osnovne potrebe. To se dešava kada je beba gladna, ako pelene nisu zamenjene ili ako nema potrebne bliskosti sa majkom. Ali ako ako čak i postoji osećaj sigurnosti, a beba još uvek ne može zaspati postoji niz proverenih metoda koje preporučuju stručnjaci i roditelji. Tradicionalne metode uspavljivanja odavno su poznate i one podrazumevaju udobnost, odgovarajuće okruženje i uslove. Važno je naviknuti bebu na aktivnosti koje se izvode pre spavanja. Obično to je opuštajuća kupka, menjanje pelena, pevanje uspavanke i uspavljivanje u određeno doba dana. Takođe treba obratiti pažnju na temperaturu prostorije u kojoj beba spava.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Zara Tarot: Unikatne Karte sa Dubokim Simbolima

Zara Tarot: Unikatne Karte sa Dubokim Simbolima

Zara Tarot: Unikatne Karte sa Dubokim Simbolima predstavljaju ne samo sredstvo za proricanje budućnosti, već i alat za duboko lično istraživanje i razumijevanje univerzalnih životnih tema i arhetipova