Kako igrati poker

Kako igrati poker

Kako igrati poker i pobediti

Svaki početnik želi znati kako igrati poker i koja su osnovna pravila ove igre. Poker je među poznatim kartaškim igrama koja se osim u casinu danas može igrati online. Uprkos svojoj popularnost koju ima, mnogi nisu upoznati sa osnovnim pravila pokera. Ako ste odlučili isprobati ovu veoma uzbudljivu igru morate znati da se ona svodi na stavljanje opklada zavisno od kombinacije karata i osvajanje novca ili tzv. banku. Naime, banka podrazumeva opklade drugih igrača koji se klade i žele napraviti najbolju ruku kako bi osvojili pot. Za razliku od drugih kartaških igara, poker je intelektualna igra gde su strategija i taktika veoma važni za pobedu. Najpopularnija vrsta pokera naziva se Texa hold’ em. Poker se oduvek smatrao intelektualnom igrom, jer se u poređenju sa drugim igrama na sreću, može pobediti pravom strategijom i zbunjivanjem protivnika. Poslednjih godina poker online ima sve veću popularnost, jer igrači mogu igrati iz udobnosti svog doma. Da bi pobedili morate znati kako igrati poker. Da bi ste pobedili u pokeru morate poznavati pravila igre, imati iskustvo, sopstvenu strategiju i malo dobre sreće. Treba imati na umu da je poker strateška igra u kojoj razumevanje psihologije drugih igrača je od velikog značaja.

Saznajte kako igrati poker

Želite li saznati kako igrati poker poboljšati kvalitet svoje igre? Najpopualrniji oblik pokera je Texas hold’em i u ovoj igri pobeđuje igrač sa najjačom rukom. Ako ne znate kako igrati poker, za početak treba znati da je najbolje pridržavati se optimalne strategije. U igri učestvuje od 2 do 9 igrača i koristiti se standardni špil od 52 karte. Delitelj je osoba zadužena za deljenje karata koje se odvija u smeru kazaljke na satu. Svaki učesnik dobija po 2 karte koje su okrenute ka dole. Nakon podeljenih karata počinje prva runda klađenja “bet” odnosno ulaganje, na taj način se zna da li igrač želi da nastavi igru. Kada svaki učesnik priloži ulog, žetoni se skupljaju i stoje u centralnom delu stola. Ova gomila žetona se zove “pot”. Igru počinju igrač koji sedi levo. On može odustati ili odbaciti karte “fold”, da isprati najveću sumu koja je uložena od drugog igrača “call” ili da podigne iznad uloga “raise”. Svaki naredni učesnik na raspolaganju ima ove te tri mogućnosti.

Osnovna pravila kako igrati poker

Za svakog početnika je važno da zna kako igrati poker i proučiti osnovna pravila. Zato se za početak preporučuje igra sa prijateljima da bi lakše razumeli kombinacije i rangiranje ruku. Kada je prvi krug ulaganja završen, tada delilac stavlja na sredinu stola 3 karte licem na gore i one čine flop. Kod drugog kruga se počinje od igrača levo od delioca i drugih koju na raspolaganju osim tri prethodno opisane mogućnosti imaju na raspolaganju “check”. Dakle, igrač ostaje i da dodatno ne uloži, ali samo ako igrač pre njega nije podigao ulog. Ako jedan učesnik podigne ulog, drugi učesnici mogu da isprate ulog “call” i podignu više “re -raise” ili nemaju kombinaciju svoje 2 karte mogu da odustanu. U svim krugovima, tako i u zadnjem krugu učesnici otvaraju karte i onaj ko ima najjaču kombinaciju uzima pot. Iako naizgled pravila kako igrati poker mogu se činiti složenim, u suštini ova igra je veoma zanimljiva.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Kako pravilno disati

Kako pravilno disati

Disanje kao prirodni fiziološki proces, sačinjava ključnu sponu za normalno funkcionisanje, pri čemu je kiseonik najvažniji element od koga zavisi naš život. Znati kako pravilno disati može dosta dopr

Kako dizati tegove

Kako dizati tegove

Redovna fizička aktivnost je savršen način da poboljšate svoje zdravlje, imate više energije i bolje raspoloženje. Svaka osoba koja redovno trenira i odlazi u teretanu zna osnovna pravila kako dizati