Vežbe za trbuh

Vežbe za trbuh

Efikasne vežbe za trbuh

Prekomerna telesna težina i višak masnoće u predelu stomaka uzrokuju dosta neugodnosti svakoj osobi bez obzira na dob. Razlozi za pojavu viška masnoće u predelu stomaka su različiti. To mogu biti zdravstveni problemi koji ukazuju na prisutnost određenih bolesti, pri čemu nakupljene naslage ometaju normalno funkcionisanje tela. Nezdrav način života, dugo sedenje, brza hrana, malo sna i stres su takođe razlozi za pojavu masnoća na trbuhu i oko struka. Da bi održali zdravu telesnu težinu i rešili se masnoće na stomaku potreban je pravi pristup koji podrazumeva zdrave navike, pravilnu ishranu i vežbe. Kako započeti trening i koje su najbolje vežbe za trbuh? Skup vežbi za trbuh su izuzetno učinkovite i korisne za svaku ženu. Osim što ojačavaju imunološki sistem, povećavaju izdržljivost, normalizuju metabolizam i poboljšavaj kardio-vaskularni sistem. Ako imate cilj da smanjite salo oko stomaka i ojačate područje oko trbuha, krenite sa osnovnim vežbama za početnike. Nakon toga možete započete efikasne vežbe za trbuh.

Vežbe za trbuh kod kuće

Da li provodite puno vremena ispred računara? Odlučili ste da promenite svoju rutinu i posvetite se vežbanju? Fizička aktivnost je najvažnija osnova za zdrav život. No, često zbog nedostataka vremena ili previše obaveza sport stavljamo u drugi plan. Najbolja opcija je da započnete vežbanje od kuće. Vežbe za stomak su izvrstan način da postignete željene rezultate, bez odlaska u teretanu. Prostirku za vežbanje možete kupiti u bilo kojoj sportskoj prodavnici, nakon čega ste spremni da započnete trening i rešite se nakupljene masnoće na stomaku. Vežbe za trbuh lako se izvode, pogodne su za ljude bilo kog starosnog doba i osiguravaju postizanje izvrsnih rezultata bez posete teretani. Počnite sa laganim vežbama zagrevanja kako bi bili spremni za dalji trening. Izborom odgovarajućih vežbi deluje se direktno na stomačne mišiće što je najbolji način za postizanje za najboljih rezultata. Popularne vežbe za trbuh možete izvesti u kratkom vremenu kod kuće što će vam pomoći će da uklonite masnoću u tom području.

Koje su najbolje vežbe za trbuh

Uravnotežena kombinacija vežbi i ishrane su idealna formula za zategnut stomak. “Plank” je jedna od najboljih vežbi koju možete raditi kod kuće i uključuje skoro sve glavne grupe mišića. Prilikom izvođenja ove vežbe za trbuh opterećenje je svuda ravnomerno raspoređeno što osigurava veliku učinkovitost. Legnite okrenuti stomakom na dole, zatim savijte laktove. Telo mora formirati pravu liniju, a kukovi moraju biti izdignuti. U ovoj vežbi se oslanjate na podlaktice i vrhove prstiju na nogama. Vežbu treba raditi u proseku 10 –15 sekundi po 6 puta. Ako pravilno izvodite ove vežbe za stomak težina će se svuda ravnomerno rasporediti pri čemu ćete osetiti napregnutost i blagu toplinu. Ova vežba ne zahteva nikakvu posebni opremu i nije komplikovana, zato se lako može izvesti kod kuće. Bočni plank ili izdržaj sa strane, je dosta slična vežba prethodnoj. Razlika je samo što se oslanjate na jednu ruku, dok je druga ruka na boku, zbog ravnoteže. Da bi dostigli optimalne rezultate preporuka je vežbati tri puta nedeljno. Imajte na umu da morate uključiti raznovrsne vežbe za trbuh kako bi zategli mišiće i imali savršeno oblikovanu figuru.

Tagovi:

Možda će vas zanimati

Kako pravilno disati

Kako pravilno disati

Disanje kao prirodni fiziološki proces, sačinjava ključnu sponu za normalno funkcionisanje, pri čemu je kiseonik najvažniji element od koga zavisi naš život. Znati kako pravilno disati može dosta dopr

Kako dizati tegove

Kako dizati tegove

Redovna fizička aktivnost je savršen način da poboljšate svoje zdravlje, imate više energije i bolje raspoloženje. Svaka osoba koja redovno trenira i odlazi u teretanu zna osnovna pravila kako dizati